dimarts, 8 de febrer del 2011

PARLEM SOBRE EL NOSTRE POBLE

També en aquesta ocasió us explicarem els passos que hem seguit per fer la TASCA 3.
  • Primer vam llegir les preguntes orientatives que, els mestres dels diferents centres participants al projecte, havien proposat.
  • Prenent-les com a base vàrem refer algunes i vam confeccionar el nostre propi qüestionari.
  • Cada nen o nena ha passat el qüestionari a algun familiar i després hem comentat les respostes a la classe.
  • Hem vist que, a vegades, malgrat fer temps que vivim a Esplugues de Llobregat no coneixem algunes de les qüestions preguntades com, per exemple, l'origen del nom del nostre poble.
  • Així que, finalment, vam decidir fer entrevistes a mestres i monitors de l'escola que també viuen, a la majoria dels casos, a la nostra ciutat. Per fer-ho ens hem dividit en equips de 5 alumnes. Cada grup haurà de fer una entrevista. Hem demanat a les persones amb les que volíem xerrar la seva col·laboració. Ens hem repartit les preguntes i hem fet assajos abans del dia de l'entrevista.
  • Per últim hem baixat a la biblioteca on, amb l'ajut de les mestres, el Jose Luis i la Conxi, hem gravat totes les trobades.
Hem descobert que no és gens fàcil això de fer de periodistes. Quins nervis! Alguns ens quedàvem tallats o ens empatollàvem quan ens tocava parlar. Els entrevistats també estaven neguitosos, sembla que la càmera ens afecta a tots. Però ha estat tota una experiència. Esperem que us agradi!

Podeu veure les gravacions (en castellà) i un llibret amb les enquestes passades a casa nostra.





7 comentaris:

  1. Estupendos los entrevistadores y entrevistadoras. Vamos a tener que preparar nuestro equipo de exploradores y buscar esas cuevas.

    Saludos desde Abrucena.

    ResponElimina
  2. Muy bien estamos aprendiendo mucho en este proyecto.
    Besos de 3º y4º de Capileira

    ResponElimina
  3. Me ha gustado mucho la idea de que entrevisteis a distintas personas. Buen trabajo, podeis dedicaros a ser reporteros. Saludos desde Capileira

    ResponElimina
  4. Muy buena entrevista, aunque el dire no se acordara de todo...jejeje, un besote desde el Barrio de San Fermín, en Madrid.

    ResponElimina
  5. ¡Muy bien chic@s, sois geniales!

    Estupendo vuestro trabajo de entrevistas variadas.

    Un beso y un abrazo desde Cuntis.

    ResponElimina
  6. Hola a tot i totes, heu fet una tasca impressionant amb les entrevistes, i vaja!!! les hi duieu millor preparades vosaltres que no pas els grans.

    Sou uns reporters fantàstics!!! a més, a més, us expresseu molt bé en castellà.

    L'enhorabona des de Castelló, 2n de Primària del col·legi Grans i Menuts, Estrella i Anna

    ResponElimina
  7. ¡Sabéis más vosotros que los entrevistados! Que bueno, eso demuestra lo mucho que estáis aprendiendo vosotros y nosotros. Un abrazo desde los pueblos de Tarragona

    ResponElimina